Читалище „Пробуда 1961“ гр. Кюстендил обявява ежегодния си Коледен конкурс „Моята коледа - 2019“.
В конкурса, който се провежда в четири направления – картина, картичка, сурвачка и сувенир могат да участват деца и ученици на възраст 4 до 15 години, разделени в четири възрастови групи.

Прочети още...

На 06.11.2019 г. от 17:30 часа в салоните на читалище „Пробуда 1961“, кв. „Колуша“ бе открита изложба „Есенни мотиви" на учениците от класа по приложно и изобразително изкуство с преподавател Силвия Каралийска. Вдъхновени от пъстрата палитра на есента и нейното приказно обаяние, младите творци са използвали различни материали и техники – темпера, акварел, природни материали, отпечатъци от есенни листа и апликации, за да покажат различните нюанси на есента.

Прочети още...

Днес 1 ноември 2019 г. възпитаниците на ДГ „Слънце”, група „Синчец“ с ръководител г-жа Е. Георгиева гостуваха на читалище „Пробуда 1961“ гр. Кюстендил. Представена им бе презентация за „Деня на народните будители“. Малчуганите разгледаха детския отдел на библиотеката, където вниманието им привлякоха детските енциклопедии и книгите посветени за живота и делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение.

Прочети още...

В периода 2-5 октомври 2019 г. се проведе Фестивал на съвременното изкуство „Нашето наследство - миналото среща бъдещето“.
Инициативата е на читалище „Братство 1869” в партньорство с читалище "Пробуда 1961" по проект, разработен по Покана за подаване на проектни предложения „Събития за популяризиране на съвременното европейско изкуство  и културно наследство в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз”.

Прочети още...

От 2 до 5 октомври 2019 г. в гр. Кюстендил ще се проведе Фестивал на съвременното изкуство „Нашето наследство - миналото среща бъдещето”. Инициативата се организира от читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил по проект в партньорство с читалище „Пробуда 1961”.

Прочети още...

Проектът е разработен по Покана за подаване на проектни предложения „Събития за популяризиране на съвременното европейско изкуство  и културно наследство в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз”.
Партньори по проекта са НЧ „Пробуда 1961” и Радио „Ритъм +”

Прочети още...

Страница 1 от 28