Актуално

На 1 юни от 11:30 ч. пред читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил бе отбелязан 1 юни – Международния ден на детето. Програмата на празника бе открита с изложба на класовете по изобразително изкуство към читалище „Братство 1869” и читалище „Пробуда 1961”.
С много добро настроение, веселие и музика, децата се забавляваха и танцуваха съпътствани от водещата на празника Мария Добрева.

На 1 юни от 11:30 ч. пред читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще бъде отбелязан 1 юни – Международния ден на детето. В програмата на празника е  предвидено откриване на изложба на класовете по изобразително изкуство към НЧ „Братство 1869” и НЧ „Пробуда 1961”, представяне на мултимедия на изпълнения на деца от музикалната школа и др.
Денят на детето е един от най-старите международни празници, който води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 г.

Прочети още...

НЧ „Братство 1869” гр. Кюстендил в партньорство с Община Видин и Сдружение на гражданите „Понишавие“, гр. Пирот, Сърбия, провеждат проучване на тема "Възможности и предизвикателства за предоставяне на качествени туристически услуги и продукти в транс-граничния регион". Инициативата е по проект „Укрепване на туристическото предприемачество и насърчаване на услугите – СТЪПКИ“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България - Сърбия 2014-2020 г.

Прочети още...

Уважаеми учители и ученици,
Уважаеми просветни и културни дейци,

      В един от най-светлите празници от нашата история - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - използвам възможността да Ви поздравя и да Ви засвидетелствам своето уважение.

      Приемете моята признателност към всички Вас, които с търпение и упоритост откривате нови хоризонти пред нас и пазите жив духа на познанието.

Прочети още...

Читалище „Пробуда 1961“ гр. Кюстендил ще се включи в националната инициативата всяко читалище в страната да огласи пространството с „Химна на св. св. Кирил и Методий“ – „Върви народе възродени“!
Инициативата ще се проведе на 24 май от 10:00 ч. и е по идея на Съюза на народните читалища в България. По този начин символично ще бъде отбелязан Деня на славянската писменост и българската просвета и култура.

На 22 май 2020 г. във фоайето на читалище „Пробуда 1961”, бе открита изложба по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на възпитаниците от школата по приложно и изобразително изкуство с преподавател Силвия Каралийска.
Младите творци представиха своето виждане за празника, използвайки различни техники: темпера, акварел и смесена техника, които носят много настроение и усмивки.

Прочети още...

Страница 1 от 31