Музикалният форум се проведе в периода 5 - 7 юли 2024 г.  Организатори на събитието са Община Кюстендил, читалище „Братство 1869” и читалище „Пробуда 1961” и се проведе под патронажа на кмета на Община Кюстендил – инж. Огнян Атанасов, който откри тържественото дефиле.
Тази година в конкурса взеха участие над 4000 участници от цялата страна и чужбина.

Прочети още...

На 7 юли от 10:00 ч. в читалище „Пробуда 1961“ гр. Кюстендил ще се проведе конкурсът за индивидуални изпълнители по акордеон и народно пеене във втора и трета възрастови групи, които ще се борят за целева финансова подкрепа и стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерство на културата.
На сцена „Олга Борисова“ /пл. „Велбъжд“/ от 10:00 до 20:00 ч. ще протече конкурсната програма на останалите участници в различните групи и раздели.

Прочети още...

Днес - 6 юли, стартира втория ден на конкурсната програма на Международния фолклорен конкурс „Пауталия“. И тази година музикалният форум се провежда на две сцени:
От 10:00 ч. в  читалище „Пробуда 1961“ ще се проведе конкурсът за  индивидуални изпълнители по тамбура и кларинет във втора и трета възрастови групи, които ще се борят за целева финансова подкрепа и стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерство на културата.

Прочети още...

С атрактивно дефиле на участниците днес в 16:30 ч. стартира Международният фолклорен конкурс „Пауталия“, чиито организатори са Община Кюстендил, читалище „Братство 1869“ и читалище „Пробуда 1961“.
Официалното откриване ще бъде в 17:00 ч. на сцена „Олга Борисова“, пл. „Велбъжд“.

Прочети още...

На 5 юли 2024 г. ще стартира осемнадесетото издание на  Международния фолклорен конкурс „Пауталия“, чиито организатори са Община Кюстендил, читалище „Братство 1869“ и читалище „Пробуда 1961“.
Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов. И тази година музикалният форум ще се провежда на две сцени:
 – читалище „Пробуда 1961“, кв. „Колуша“ - за  индивидуални изпълнители по акордеон, тамбура, кларинет и народно пеене във втора и трета възрастови групи, които ще се борят за целева финансова подкрепа и стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от Министерство на културата;
- сцена „Олга Борисова“, пл. „Велбъжд“ за всички останали индивидуални участници и формации.

Прочети още...

Вокално-инстументална група „Елеганс" към читалище „Пробуда 1961" - Кюстендил се завърна от участието си в Международния фестивал “Вечер за Осоговски песни 2024“ в гр. Крива паланка, Р. Северна Македония.
Фестивалът се проведе на откритата сцена в Крива Паланка, а участие взеха хорове и групи от Крива Паланка, Свети Николе, Делчево, Кратово, Щип и др.

Прочети още...

Страница 1 от 59