Актуално

Музикалният форум ще стартира на 3 април 2019 г. с традиционното дефиле в централната градска част с участието на Градски духов оркестър, Мажоретни състави от гр. Кюстендил, организатори, гости и участници в конкурса.
Официалното откриване ще бъде на 3 април от 18:00 ч. в залата на Общински театър – Кюстендил.
Конкурсните дни от 3 до 6 април 2019 г. в гр. Кюстендил ще протекат в читалище „Братство 1869”. В програмата са предвидени множество лекции, беседи, майсторски класове и концерти на гостите от страната и чужбина.
И тази година Международният музикален форум ще даде поле за изява на китаристи от различни възрасти от България, Сърбия, Македония, Украйна, Гърция, Румъния, Косово, Русия, Кипър, Турция и много други.

Журито на конкурса е съставено от едни от най-утвърдените имена в България и чужбина, като проф. Панайот Панайотов, доц.  д-р Стела Динкова, Александър Важенин – Русия, доц. д-р Росен Балкански,  доц. Елена Хорошавина - Украйна, Дарко Багески – Македония, Кастриот Сада – Косово и др.
Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище „Братство 1869” и със съдействието на читалище „Пробуда 1961” Кюстендил.
Този проект се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.