Актуално

XVIII Международен фолклорен конкурс “Пауталия”, Кюстендил 5 – 7 юли 2024 г.

 

XVIII Национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” 2024 - НАГРАДЕНИ

В рамките на проект „По стъпките на Кюстендилското селско хоро” бе изготвено ръководство „Стъпка по стъпка” от Евгений Вучков - специалист – хореограф, което включва -  екзерсис, набор от упражнения за загряване, хореографията на кюстендилския танц, подробно описание на отделните елементи и движения на хорото, снимков материал, изобразяващ стъпките на кюстендилското хоро и характерните носии, с които се играе. Ръководството съдържа още - представяне на проекта, информация за дейността на НЧ „Пробуда 1961” гр. Кюстендил, представяне на ТФ „Нова Генерация” с хореограф Евгений Вучков  и др.

През м. януари 2023 г. предстои провеждането на надиграване „По стъпките на Кюстендилското селско хоро”, в което ще се включат любителски танцови състави от община Кюстендил, родители, приятели и почитатели на българските народни танци, както и ще покажат наученото децата и младежите, взели участие в обученията „Деца учат деца” по проекта.
Проектът „По стъпките на Кюстендилското селско хоро” се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество”.