Актуално

НЧ "Братство 1869" със съдействието на НЧ "Пробуда 1961" гр. Кюстендил обявяват Тринадесети международен фестивал на шлагерната и старата градска песен “Пей сърце”- Кюстендил, 2019, който се организира под патронажа на кмета на Община Кюстендил – г-н Петър Паунов. Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе на 14 и 15 септември 2019 г.
Целта на фестивала е съхраняване и популяризиране на старата градска и шлагерна песен, възраждането и за нов живот и приобщаване на младите хора към тяхната лиричност и красота.

Регламента за участие и Заявки можете да намерите ТУК!

 

На 1 септември 2018 г. от 17:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” за дванадесета поредна година ще бъде даден старта на Международния фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”.
Фестивалът се организира от читалище „Братство 1869” и община Кюстендил, под патронажа на кмета г-н Петър Паунов. Целта му е съхраняване и популяризиране на шлагерната и старата градска песен, възраждането и за нов живот и приобщаване на младите хора към нейната лиричност и красота.
Участниците ще бъдат оценявани от жури в състав: Председател проф. Панайот Панайотов - музикант, преподавател в Нов български университет - София и Софийски университет „Св. Климент Охридски”, членове: Ивайло Драганов – режисьор, Бони Милчева – певица и водеща на телевизионно музикално предаване, Красимира Матуска – музикален педагог, Димитър Неделчев – музикален педагог, Жана Райнова - музикален педагог и диригент, Лони Рьодигер – музиколог, Германия и Димитър Цветков – музикант и диригент,  гр.Кюстендил.
Музикалният форум ще се проведе на 1 и 2 септември със следната програма:
1 септември 2018 г. /събота/
17:00  - 21:00 часа  - Тържествено откриване и Конкурсна програма
                                   читалище „Братство 1869” - Голяма зала       
2 септември 2018 г. /неделя/         
10:30  - 16:30 часа  - Конкурсна програма и Закриване на фестивала
                                   читалище „Братство 1869” - Голяма зала